Op deze manier vraag je een laadpaal aan bij de gemeente

Elektrische auto’s worden steeds populairder in Nederland. Een belangrijke uitdaging voor elektrische auto-eigenaren is het vinden van een laadstation in de buurt om hun voertuig op te laden. Als je in een appartementencomplex woont of geen parkeerplaats op eigen terrein hebt, kan je de gemeente vragen om een openbare laadpaal te plaatsen. In dit artikel leggen we uit hoe je een laadpaal kan aanvragen bij de gemeente.

Informeer bij je gemeente

Laadpaal aanvragen bij de gemeente? Als eerste stap moet je controleren of er al laadpalen in jouw buurt staan. Vaak kan je bij je gemeente terecht voor een kaart met de locaties van alle openbare laadstations. Als er geen laadpaal in jouw buurt staat, kan je de gemeente vragen om er een te plaatsen. Zoek de contactgegevens van de afdeling die verantwoordelijk is voor het plaatsen van laadpalen en stuur een email met het verzoek.

Geef je adresgegevens door

Wanneer je contact opneemt met de gemeente, moet je jouw adresgegevens doorgeven. Je moet laten zien dat je een elektrisch voertuig hebt of van plan bent er een aan te schaffen om in aanmerking te komen voor een laadpaal. Houd er rekening mee dat sommige gemeenten bepaalde vereisten stellen, zoals een minimum aantal parkeerplekken in de buurt voordat ze bereid zijn om een laadpaal te plaatsen.

Onderteken een overeenkomst

Als de gemeente bereid is om een laadpaal te plaatsen, moet je een overeenkomst ondertekenen. In deze overeenkomst staan de verplichtingen van de gemeente en die van jou als eigenaar van het elektrische voertuig. Zo staat er vaak in dat de gemeente verantwoordelijk is voor het plaatsen en onderhouden van de laadpaal en dat jij verantwoordelijk bent voor de kosten van het leveren van elektriciteit. Het is belangrijk om deze overeenkomst zorgvuldig door te lezen voordat je deze ondertekent.

Volg de installatie-instructies

Als de overeenkomst is ondertekend, kan de gemeente de laadpaal installeren. Meestal wordt de paal binnen drie maanden na ondertekening van de overeenkomst geplaatst. Houd er wel rekening mee dat de installatieperiode kan variëren afhankelijk van de gemeente en de beschikbaarheid van de installateurs. Na de installatie zal de gemeente je informeren over hoe je de laadpaal kunt gebruiken.

Maak gebruik van je eigen laadpaal

Wanneer de laadpaal is geïnstalleerd, kan je deze gebruiken om je auto op te laden. Houd er rekening mee dat je verantwoordelijk bent voor het onderhouden en repareren van de laadpaal. Als er problemen optreden, neem dan contact op met de gemeente en volg hun instructies op om het probleem op te lossen.

 

Bron: https://www.orangecharging.com/

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven